Our Company >> News >> Niko Smart Home en IoT test automatisatie

Niko kiest voor Eurofins Digital Testing voor Smart Home en IoT test automatisatie

Sidebar Image

Niko selects Eurofins Digital Testing 

Hasselt, België en Sint-Niklaas, België– 16 juli 2019 – Eurofins Digital Testing België NV, gespecialiseerd in end-to-end kwaliteitsgarantie en cybersecurity, werd door Niko, een Belgisch familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van elektrisch installatiemateriaal en huisautomatisering, geselecteerd om geautomatiseerde kwaliteitsborging & interoperabiliteit te testen van Niko’s Home Control systeem.

Niko zal gebruikmaken van testwizard, het test automatisatie framework van Eurofins, als totaaloplossing voor end-to-end testing van het Niko Home Control systeem. Niko Home Control is een domoticasysteem voor het huis dat kan worden beheerd vanaf een touchscreen of op afstand via een smartphone of tablet. Het systeem biedt consumenten een uitgebreid scala aan functies om hun comfort-, veiligheids- en huiskosten te beheren.

"In de voorhoede van IoT-innovatie draait het om domotica, en wereldwijd staat Niko voorop", zegt Johan Craeybeckx, Business Line Director van Eurofins Digital Testing International. "Niko heeft een aanzienlijke smart home footprint in heel Europa en via distributeurs over de hele wereld, we zijn er dan ook erg trots op dat zij Eurofins Digital Testing hebben geselecteerd als hun end-to-end kwaliteitsborging testpartner."

Testwizard is een uitgebreid platform voor end-to-end test automatisering. De unieke architectuur vergemakkelijkt complexe testscenario’s waardoor het testen van digitale apparaten makkelijk te automatiseren is, bijvoorbeeld IoT-apparaten en –toepassingen van Niko. 
Niko maakt gebruik van testwizard om meerdere applicaties op een efficiënte manier parallel te testen. Met behulp van testwizard wordt de snelheid waarmee testen worden uitgevoerd aanzienlijk verhoogd, stijgt het kwaliteitsniveau en wordt de kans op fouten drastisch verminderd.

"Onze klanten verwachten dat hun slimme huizen vlekkeloos werken en om dat mogelijk te maken, zijn onze tests van producten en interoperabiliteit van het grootste belang", zegt Luc Rottiers, R&D Validation Manager van Niko. "We kozen voor testwizard van Eurofins vanwege de veelzijdigheid en schaalbaarheid. Eurofins stelt ons in staat om tests te automatiseren en biedt ons een platform voor continue monitoring en verbetering voor vandaag en in de toekomst. "

Over Niko:

Niko ontwerpt elektronische oplossingen om gebouwen te verbeteren die beter aansluiten bij de behoeften van de mensen die er wonen en werken. Door minder energie te gebruiken, door lichtcomfort en veiligheid te verbeteren en door ervoor te zorgen dat alle applicaties naadloos samenwerken. Gebouwen met Niko zijn efficiënter, kunnen op afstand worden bestuurd en communiceren binnen grotere ecosystemen. Met meer dan 700 werknemers en vestigingen in 10 Europese landen is Niko Group uitgegroeid tot een internationale holding.

Over Eurofins Digital Testing

Eurofins Digital Testing is marktleider op het gebied van end-to-end kwaliteitsborging en cybersecurity. Wij focussen op de interactie tussen kwalitatieve software, user experience en business value voor onze klanten. Door onze optimale mix van onsite activiteiten en ons hightech labo in België kunnen we een optimale service bieden gebasseerd op continuïteit, flexibiliteit en klantgerichtheid.  We werken met belangrijke high-tech bedrijven in consumentenelektronica, (embedded) softwareontwikkeling, automotive, IoT en media/telecom. Onze klanten zijn voornamelijk bedrijven die investeren in een optimale kwaliteit van hun producten, producten die veilig zijn en top user experience bieden aan hun gebruikers.

Daarnaast kunnen we in ons labo producten tegen bepaalde standaarden testen, bijvoorbeeld: USB, Bluetooth, HDMI, SATA en Qi normeringen. We onderwerpen de producten aan bepaalde gestandaardiseerde tests en kunnen dan ook vertellen hoe het product presteert.